U bent hier: Home

Groep Biomedische Wetenschappen

De Groep Biomedische Wetenschappen wil een toonaangevend academisch biomedisch centrum zijn dat een prominente rol speelt, zowel nationaal als internationaal.

Het bestaat uit 14 departementen die alle voornaamste vakgebieden van de biomedische wetenschappen omvatten. In deze departementen voeren meer dan duizend onderzoekers fundamenteel, toegepast en translationeel onderzoek uit. Interdisciplinaire netwerken en instituten overstijgen de grenzen van deze departementen.

In translationele onderzoeksprogramma’s, is het fundamenteel biomedisch onderzoek gelinkt aan het klinisch onderzoek uitgevoerd in UZ Leuven. De zorg, opleiding en het onderzoek op het gebied van psychiatrie zijn gebundeld in Z.org KU Leuven. Patiëntgerichte studies worden gecoördineerd door het Clinic Trial Center (CTC).

Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven omvat ook drie faculteiten: Geneeskunde, Farmaceutische Wetenschappen en Bewegings- en Revalidatiewetenschappen. Deze voorzien onderwijs en opleiding op bachelor en master niveau voor meer dan 10.000 studenten. De Doctoraatsschool Biomedische Wetenschappen ondersteunt PhD-studenten en postdoctorale onderzoekers.

 

Departementen

 

Interdisciplinaire netwerken en instituten

  • Leuven research Institute for Neuroscience & Disease (LIND)
  • Leuvens Kankerinstituut (LKI)
  • Medical Imaging Research Center (MIRC)
  • Rega Institute for Medical Research
    (Rega)
  • Stamcelinstituut Leuven (SCIL)
  • Leuven Bioinformatics Interest Group (BIG)

 

Kernfaciliteiten

Kernfaciliteiten geven de onderzoekers toegang tot innovatieve technologieën. Deze faciliteiten zijn een hefboom voor samenwerking en stimuleren optimaal gebruik van middelen en uitrusting.