Welkom op de website van het Centrum Menselijke Erfelijkheid (CME). Aan het Centrum Menselijke Erfelijkheid verrichten we hoogstaand onderzoek binnen de domeinen van de menselijke erfelijkheid, neurogenetica en kankergenetica. Daarnaast bieden we up-to-date onderwijs aan en genetische raadplegingen.

 
 
 
 

Onderzoek

De onderzoekers van het CME verrichten vooraanstaand onderzoek in diverse gebieden van de levenswetenschappen. De nadruk ligt op moleculaire genetica, celbiologie en ontwikkelingsbiologie. Zij ontwikkelen ook technologieën om klinisch en fundamenteel genetisch onderzoek te ondersteunen in binnen- en buitenland. Het Centrum Menselijke Erfelijkheid telt momenteel twintig onafhankelijke onderzoeksgroepen.

Meer over ons onderzoek

 

 

Onderwijs

De stafmedewerkers van het CME zijn ingeschakeld in de opleiding van artsen, genetici, biologen, bio-ingenieurs, laboratoriumtechnologen, apothekers, psychologen etc. aan de KU Leuven en aan de hogescholen van de Associatie KU Leuven. Voor doctoraatstudenten werd een volwaardige Ph.D.-opleiding ontwikkeld. Onderwijs is binnen het CME gericht op kritische reflectie en geëngageerd onderzoek.     

Meer over ons onderwijs

 

 

klinische Raadpleging

Het CME is verantwoordelijk voor de genetische raadpleging in UZ Leuven. We stellen onze expertise ter beschikking van patiënten met een erfelijke aandoening onder de vorm van advies, diagnose en behandeling. Naast het medische hebben we ook oog voor de sociale, ethische en psychologische aspecten. Via een multidisciplinaire aanpak bieden we een totale zorg en begeleiding aan onze patiënten en hun familie.                     

Meer over onze raadpleging

 

 

Steun ons

Wenst u het wetenschappelijk onderzoek aan het Centrum Menselijke Erfelijkheid financieel te ondersteunen? We stellen graag onze fondsen en projecten aan u voor.

Meer over onze fondsen en projecten

De genomics core is een faciliteit die de ontwikkeling en de toepassing van nieuwe genomische technologieën bevordert. De faciliteit biedt technologische en intellectuele ondersteuning voor zowel wetenschappelijke als diagnostische toepassingen. Meer info

LIGAS, the Leuven Institute for Human Genomics and Society heeft de missie om bruggen te bouwen tussen verschillende disciplines die de aspecten van de humane genetica en genomica bestuderen binnen de KU Leuven. Meer info

 

Blijf op de hoogte van het meeste recente CME nieuws, vacatures en evenementen via onze Facebookpagina.