U bent hier: Home

Crataegus

Crataegus logo

 

Naar aanleiding van het Koninklijk Besluit 24 06 1999 (BS 29 02 2000 en KB 21 9 2004BS 28/10/2004), waarbij de functie van Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) in het Rust - en verzorgingstehuis werd ingevoerd, werd Crataegus opgericht. Het was een samenwerkingsplatform tussen de Wetenschappelijke Vereniging Vlaamse Huisartsen (WVVH), Unie van Huisartsenkringen (UHAK) en Vlaams Huisartsen Navormingsinstituut (VHNI). Er werd een succesvolle opleidingscyclus ontwikkeld die over het ganse Vlaamse land werd uitgerold en waaraan een wetenschappelijke evaluatie werd gekoppeld.

Einde september 2015 werd de laatste opleidingsdag georganiseerd binnen het pilootproject dat werd uitgewerkt door RIZIV-FOD Volksgezondheid.

Na het besluit van de Vlaamse regering van 27 november 2015 is er meer duidelijkheid gekomen:

Kandidaat CRA’s hebben vier jaar de tijd om hun erkenning te halen.

Een samenwerkingsproject tussen de vier Vlaamse universiteiten, Domus Medica, de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie (BVGG) en de koepels van woonzorgcentra (Zorgnet-Icuro, VVSG, VLOZO en Ferubel) start op zaterdag 30 april 2016 in Leuven met de nieuwe opleiding voor CRA’s.

De opleidingscyclus zal maximaal gebruik maken van innovatieve opleidingsmethoden en online toepassingen.

  1. De module over regel- en wetgeving zal volledig online ontwikkeld worden.
  2. De modules Medisch Beleid en Geneesmiddelen/formularium zullen starten op 30 april in Leuven.
  3. De modules Palliatieve zorg en Infectiebeheer volgen op zaterdag 24 september 2016.
  4. De module Communicatie en Beleid zal van oktober tot december in kleinere workshops in de provincie georganiseerd worden.

Via de media zal meer uitvoerige informatie volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Domus Medica via Heidi.Huysmans@domusmedica.be